Cum să răspunzi la întrebările de la interviul de angajare

Cum să răspunzi la întrebările de la interviul de angajare

VR Personal este mereu alături de asistenţii şi infirmierii români care vor să înceapă o carieră de succes în Germania. Încă de la primii paşi, echipa noastră pregăteşte românii oferindu-le atât ajutoarele de care au nevoie, cum sunt cursurile de limba germană şi asistenţa în obţinerea recunoaşterii fără costuri ascunse, cât şi informaţiile importante de care au nevoie. 

Intrebari frecvente la interviul de angajare

Ca să ne asigurăm că mergeţi mereu înainte spre succes, am pregătit o listă cu întrebările care apar frecvent la interviul de angajare, dar şi cu sfaturi pentru a răspunde uşor la acestea.

1. De ce ai plecat de la ultimul loc de muncă?

Vlad Ruja de la VR Personal vă sfătuieşte să fiţi sinceri şi să spuneţi exact motivul pentru care aţi ales să plecaţi de la ultimul loc de muncă. Dacă aţi avut probleme de adaptare, probleme cu personalul, colegii sau cu angajatorul, este important să vă spuneţi punctul de vedere într-un mod cât mai diplomat. Asta înseamnă că nu este recomandat să vorbiţi urât despre colegi sau despre fostul angajator, dar este important să vă exprimaţi punctul de vedere.

2. De ce îţi doreşti să vii în Germania?

Una dintre întrebările de la interviul de angajare care apar frecvent este cea referitoare la motivele pentru care aţi ales o carieră în domeniul medical din Germania. Conform lui Vlad Ruja, foarte mulţi români precizează că vor să vină în Germania pentru că doresc să-şi construiască un viitor mai bun pentru ei şi pentru familiile lor. Românii consideră că Germania le oferă siguranţa de care au nevoie. Asistenţii medicali şi infirmierii români îşi doresc să evolueze profesional şi consideră că Germania este ţara potrivită pentru ei.

3. Cum ai reacţiona la o situaţie stresantă la job?

Vlad Ruja de la VR Personal susţine că este important să precizaţi că este normal să apară situaţii stresante la noul loc de muncă, deoarece acestea fac parte din activităţile de la orice job. De asemenea, el sfătuieşte asistenţii medicali şi infirmierii români să mizeze pe un răspuns care îi va demonstra viitorului angajator că ştiu cum să îşi păstreze calmul. Dacă situaţia stresantă apare din cauza dificultăţilor de a înţelege limba germană, Vlad îi sfătuieşte pe români să apeleze la ajutorul unui coleg. Dacă situaţia stresantă a apărut din alte motive, este bine să discutaţi cu angajatorul sau cu noi, pentru a remedia împreună problema.

4. Ce îţi aduce împlinire la locul de muncă?

Una din întrebările de la interviul de angajare este şi cea referitoare la ce ar putea aduce împlinire la locul de muncă. Vlad Ruja precizează că, la această întrebare, românii răspund adesea diferit. Unii se simt împliniţi pentru că pot ajuta alţi oameni, acesta fiind un răspuns corect, frumos şi care dă dovadă de empatie şi profesionalism.

5. De ce ai ales meseria de asistent medical?

Această întrebare este destul de asemănătoare cu întrebarea anterioară, susţine Vlad Ruja, aşa că un răspuns similar este oferit adesea de români. Aşadar, faptul că se simt împliniţi atunci când ajută alţi oameni este un răspuns frumos şi corect. Sunt şi cazuri în care românii au visat încă de copii să lucreze în sistemul medical, să lucreze cu oamenii aflaţi în situaţii dificile şi să-i ajute - acesta fiind un alt răspuns care demonstrează empatie şi profesionalism

Faptul că sunt mereu alături de oameni şi că acest lucru le aduce satisfacţie este un atu pentru asistenţii medicali, la angajare.

precizează Vlad Ruja

Răspunsuri corecte la întrebările de la interviul de angajare

Echipa VR Personal este mereu alături de românii care vor să înceapă o carieră de succes în domeniul medical din Germania. De aceea, Vlad Ruja a încercat să treacă pe listă întrebările de la interviul de angajare, dar şi răspunsurile pe care românii le-au dat de-a lungul timpului şi care au fost apreciate de angajatorii germani. 

Vlad ştie că sinceritatea, profesionalismul şi onestitatea sunt extrem de importante la interviul de angajare, aşa că îi sfătuieşte pe români să fie sinceri, politicoşi şi diplomaţi şi să îşi pună în evidenţă toate atuurile.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de un nou loc de muncă în domeniul medical din Germania, dar şi de toate avantajele pe care ţi le oferă echipa noastră?

4
Laura Roman, noua membră a echipei VR Personal
Primii paşi în sistemul medical din Germania: aleg...

Postari Asemanatoare