Vlad Ruja de la VR Personal a explicat pentru Profit News TV în ce constă procesul de muncă şi integrare în Germania

Vlad-Ruja-de-la-VR-Personal-a-explicat-pentru-Profit-News-TV-in-ce-consta-procesul-de-munca-si-integrare-in-Germania

Vlad Ruja, fondatorul VR Personal, a fost invitat special al emisiunii Profit Debate difuzată de postul Profit News TV. În cadrul acesteia, Vlad a explicat în detaliu în ce constă procesul de muncă şi integrare în Germania, ce pot face asistenţii medicali români pentru a beneficia de cele mai bune oportunităţi, dar şi ce înseamnă o carieră de succes în această ţară europeană. "Procesul de integrare, să știți, este o călătorie, cum îmi place mie să îi mai spun. Integrarea este un proces care are loc pe termen lung," a declarat Vlad. 

La ce întrebări a răspuns Vlad Ruja

Gazda emisiunii Profit Debate, domnul Magherescu, l-a întrebat pe Vlad şi cât de dificil este procesul de integrare pentru cei care doresc să profeseze în străinătate. Răspunsul lui? "Te poți integra cu adevărat în țara în care lucrezi doar dacă ești foarte atent ce faci pe lângă muncă, adică: viața este mai mult decât muncă. Este nevoie totodată să te integrezi la locul de muncă, dar și la viața socială. Aici există foarte multe proiecte și foarte multe programe de integrare, inclusiv noi avem un program de muncă şi integrare pentru asistenți medicali în Germania, definind foarte bine această integrare, oferind cursuri de limba germană gratuite, oferind suport pentru legislația de aici, din Germania."

Te poți integra cu adevărat în țara în care lucrezi doar dacă ești foarte atent ce faci pe lângă muncă. Viața este mai mult decât muncă!

Vlad Ruja

În plus, Vlad a menţionat că este foarte important ca asistenţii medicali români să fie bine informaţi înainte să facă acest pas. Conform spuselor lui, trebuie "să știi exact, să iei contact cu angajatorul înainte de a veni în țara respectivă, să ți se trimită înainte un contract de muncă și totodată, cum am spus, cursurile de limba germană. E nevoie să vorbești limba germană, să fii bine documentat, să ai suport pentru căutarea unei chirii. Aici vorbim de de un alt punct foarte important, deoarece nu poți să te integrezi dacă nu ești foarte stabilit și bine din acest punct de vedere," a explicat Vlad.

Despre Programul "Muncă şi Integrare în Germania"

Aşa cum a arătat Vlad Ruja, integrarea este un proces care durează și acesta este motivul pentru care VR Personal oferă foarte mult suport din acest punct de vedere, prin Programul "Muncă şi Integrare în Germania". Acesta a fost creat special pentru a asigura asistenţilor medicali români cele mai bune oportunităţi de muncă, dar şi consiliere în aspectele de dincolo de job. Pe scurt, programul include locuri de muncă cu contract direct cu angajatorii germani, salarii conform grilei din această ţară şi numeroase beneficii, dar şi consiliere în găsirea unei locuinţe ideale, cursuri gratuite de limba germană, asistenţă gratuită la obţinerea recunoaşterii şi la aducerea familiei aproape.

E nevoie să facem foarte bine și să explicăm ce înseamnă a fi asistent medical în Germania, indiferent că vei lucra într-un spital sau că vei lucra într-un azil.

Vlad Ruja

Dincolo de aceste idei, Vlad Ruja şi echipa VR Personal şi-au propus să facă lumină şi la aspectele care ţin de procesele educaţionale din ambele ţări. Întrebat de gazda emisiunii cum depăşesc asistenţii medicali diferenţele de şcolarizare dintre România şi Germania, Vlad a menţionat că acestea există şi că e nevoie de un dialog real pentru a înţelege aceste diferenţe. "E nevoie să facem foarte bine și să punctăm, să le explicăm foarte mult ce înseamnă a fi asistent medical în Germania, indiferent că vei lucra într-un spital sau vei lucra într-un azil," a spus el. Cea mai mare diferenţă este, de fapt, accentul pus în Germania pe îngrijirea de bază a pacientului.

Aşteptările asistenţilor medicali români

Vlad a vorbit şi despre aşteptările asistenţilor medicali români, dar şi despre modul în care acestea pot fi împlinite cu adevărat în Germania. Conform spuselor lui, asistenţii medicali "își doresc să lucreze într-un sistem medical performant, într-un sistem medical de top, foarte bine pus la punct și să beneficieze de tot sistemul lor de sănătate, de tot sistemul lor social. Își doresc transparență, își doresc să fie primiți brațele deschise aici și chiar pot să spun lucrul acesta," a adăugat el. Într-adevăr, visurile profesionale ale asistenţilor medicali români pot fi împlinite cu ajutorul unor proiecte speciale de integrare, aşa cum este Proiectul "Muncă şi Integrare în Germania".

Află mai multe despre Proiectul "Muncă şi Integrare în Germania" AICI.

1
INTERVIU: Ce înseamnă 10 ani de Germania pentru Vl...

Postari Asemanatoare