Ce a însemnat obţinerea recunoaşterii profesionale pentru Adriana

Ce-a-insemnat-obtinerea-recunoasterii-profesionale-pentru-Adriana

Obţinerea recunoaşterii profesionale în Germania este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanţi paşi înainte în carieră pentru orice asistent medical român care vrea să lucreze aici. De aceea, pe lângă ajutorul oferit asistenţilor în găsirea unui loc de muncă cu contract direct cu angajatorul german, salariu corespondent cu noua grilă de aici, bonusuri, beneficii şi o locuinţă aşa cum îşi doresc, VR Personal le oferă şi ajutor gratuit şi fără constrângeri în obţinerea recunoaşterii. Unul dintre cele mai recente exemple pozitive în acest sens este Adriana, o asistentă medicală care participă la Proiectul "Muncă şi Integrare în Germania."

Povestea de succes a Adrianei la VR Personal

Povestea Adrianei a început acum mai bine de un an, când a ales să colaboreze cu VR Personal şi să-şi înceapă astfel cariera de succes în domeniul medical din Germania. „Recunosc că am fost sceptică la început şi că m-am gândit că cine ştie ce se poate întâmpla. Însă 5 firme m-au contactat după ce le-am trimis CV-ul meu şi, dintre toate 5, am ales să colaborez cu VR Personal. Mă bucur mult că am făcut alegerea potrivită, căci totul a fost mai bine decât mă aşteptam," ne spunea ea anul trecut, imediat după ce îşi găsise un nou job în Germania alături de VR Personal.

2023 a fost un an bun pentru mine. Am învăţat multe anul ăsta. Cursurile de limba germană de la VR Personal m-au ajutat foarte mult.

Adriana O.

A trecut un an de la discuţia noastră cu Adriana, aşa că am profitat de momentul fericit în care a reuşit să obţină recunoaşterea profesională şi am întrebat-o cum a decurs viaţa ei profesională în tot acest timp. "A fost bine. 2023 a fost un an bun pentru mine. Am învăţat multe anul ăsta. Cursurile de limba germană de la VR Personal m-au ajutat foarte mult, mai ales că acolo am învăţat cuvinte din meseria mea, cuvinte care mi-au fost de folos la locul de muncă. Cursul a fost bine structurat, iar profesorii foarte buni. Domnul Vlad Ruja m-a încurajat foarte mult: veniţi aici, că veţi învăţa limba! Şi aşa a fost!", a spus ea.

Obţinerea recunoaşterii, un pas important

Adriana ne-a mai mărturisit că, încă de la început, a fost ok în Germania. Chiar dacă ea recunoaşte că limba germană este una dificilă, datorită cursurilor a reuşit să se înţeleagă cu colegii ei, cu doamna directoare de la centrul de seniori unde lucrează, dar şi în viaţa de zi cu zi. "Nu am avut nevoie de ajutor, de traducere, nici măcar la şcoală, cu copiii, atunci când am fost să-i înregistrăm." Mai mult, Adriana este încântată de sistemul de educaţie din Germania şi de faptul că cei mici s-au adaptat la viaţa în această ţară şi au ajuns să o iubească. Un singur lucru îi lipsea: recunoaşterea profesională.

Ea a povestit că, într-o zi, a primit un telefon de la doamna directoare, care a chemat-o la ea în birou. "Am mers jos, am aşteptat să vina şi au mai venit colegi," povesteşte Adriana. Deşi aştepta cu nerăbdare recunoaşterea, nu şi-a dat seama ce se întâmplă, aşa că a început să întrebe colegii din jur. "Simţeam că mi se va întâmpla ceva mie, dar nu ştiam ce şi aveam mari emoţii. Atunci a sunat domnul Vlad Ruja şi, aflând că am obţinut recunoaşterea, aproape că am plâns. Mi-era ruşine de colegi, dar toţi au înţeles că e o veste mare pentru bine şi s-au bucurat alături de mine. Cu toţi colegii şi cu domnul Vlad de faţă, m-au copleşit emoţiile. Atunci, doamna directoare m-a luat în braţe. Am primit flori şi şampanie. A fost frumos," a adăugat ea.

Ce a însemnat obţinerea recunoaşterii profesionale

Obţinerea recunoaşterii profesionale este o importantă garanţie în carieră şi vine cu multe alte avantaje, inclusiv cu posibilitatea de a primi o promovare, un salariu mai mare sau de a schimba jobul cu unul mai bun. Dincolo de toate aceste avantaje, însă, este important pentru orice asistent medical să aibă alături un aliat de nădejde în obţinerea recunoaşterii. "Am avut noroc cu VR Personal, căci m-a ajutat foarte mult această echipă. Să dea bunul Dumnezeu să li se întoarcă binele înzecit," a explicat Adriana. "A fost cea mai bună decizie luată vreodată," a mai adăugat ea.

Află mai multe despre ofertele de muncă disponibile la VR Personal pentru asistenţii medicali profesionişti!

1
Poveste de succes: Un simplu pas spre mai bine poa...
Bogdan şi Iuliana, doi asistenţi medicali români c...

Postari Asemanatoare